O altfel de luptă împotriva criminalităţii. Află povestea bijuteriilor confecţionate din arme letale

de A.M.P    |    24 Ian 2013   •   18:37
O altfel de luptă împotriva criminalităţii. Află povestea bijuteriilor confecţionate din arme letale Foto captura YouTube

Primarul oraşului american Newark, statul New Jersey, a avut ingenioasa idee de a transforma armele de foc şi muniţiile confiscate de la cetăţeni în bijuterii.

Potrivit New York Daily News, Cory Booker a apelat la designerul de bijuterii Jessica Mindich pentru a oferi o nouă întrebuinţare armelor confiscate de poliţişti, în încercarea de a creşte gradul de conştientizare asupra violenţelor armate.

VEZI AICI ÎNTREAGA COLECŢIE "CALIBER"

Brăţările create din componentele metalice ale armelor au fost incluse într-o colecţie numită "Caliber" (calibru -n.r.). Preţul lor variază de la 150 de dolari, pentru un model simplu, până la 375 de dolari, pentru o brăţară cu inserţii de diamant.

Primarul Cory Booker, care aspiră la un loc în Senatul SUA, s-a implicat activ în procesul de design, susţine Jessica Mindich.

Fiecare brăţară este gravată cu numărul de serie al armei din care a fost creată.

„Aceasta este una dintre modalităţile prin care am păstrat legătura dintre bijuterie şi sursa ei”, a mai spus designerul.

Colecţia a fost lansată pe 28 noiembrie anul trecut, iar în 6 săptămâni au fost vândute peste 400 de brăţări şi s-au strâns în jur de 20.000 de dolari. 20% din banii obţinuţi prin vânzarea bijuteriilor vor finanţa un program de răscumpărare a armelor iniţiat de autorităţile din Newark.Alegeri 2020
Parteneri
x close