x close

O femeie din New York a dat în judecată o familie pentru SCLAVIE

de G.C.P    |    30 Iul 2012   •   13:28
O femeie din New York a dat în judecată o familie pentru SCLAVIE 479

O femeie din Bali, Indonezia, a dat în judecată un cuplu proeminent al societaţii new-york-eze, în casa căruia lucra ca menajeră.
Familia, extrem de bogată, locuieşte în Hampton, un cartier exclusivist al metropolei americane, relatează New York Post, care a evitat totuşi să prezinte identitatea celor implicaţi în acest caz.
Strada pe care locuieşte familia respectivă poartă numele unui strămoş, mebru marcant şi unul dintre stălpii întemeietori ai "Marelui Măr".
Femeia asiatică a formulat o plângere şi a înaintat-o către tribunal, în care prezenta condiţiile în care era obligată să muncească.

Menajera pretinde că îi fuseseră promişi 450$/lună, pentru treburi casnice, şi cu un program de la 9 am la 5 pm. Ea mai spune că angajatorii ei i-au garantat o cameră în care să doarmă şi trei mese pe zi. De asemenea i se promisese că va obţine statutul de rezident permanent pe teritoriul SUA.

Din nefericire pentru asiatică, toate aceste promisiuni au rămas la nivel declarativ. Femeia spune că munca ei este de fapt sclavie, fiind nevoită să lucreze 15 ore pe zi, cu un salariu mai mic cu 100$, decât cel convenit iniţial. Alimentaţia ei zilnică provine din resturile de mâncare care rămân după terminarea meselor, a mai precizat femeia în plângerea de la tribunal.

Citeşte mai multe despre:

Bali New York menajera sclavie
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati