O fetiţă de 10 ani a supravieţuit după ce a fost înţepată de o meduză care omoară un adult în 4 minute

28 Apr 2010   •   20:46
O fetiţă de 10 ani a supravieţuit după ce a fost înţepată de o meduză care omoară un adult în 4 minute

O copilă de 10 ani a supravieţuit după ce a fost înţepată de una dintre cele mai veninoase fiinţe de pe Pământ: o meduză. O asemenea creatură poate ucide un adult în mai puţin de 4 minute.

Fetiţa are pielea de pe picioare distrusă complet, însă mulţumeşte în fiecare clipă că a scăpat cu viaţă. Înota împreună cu fratele ei în râul Calliope din Queensland. Dintr-o dată, copiii au simţit cum tentaculele ucigaşe se încolăcesc în jurul corpurilor lor.

În ciuda durerii cumplite, băiatul a încercat să-şi tragă sora la mal.

?Spunea că nu mai vede nimic, că nu mai poate să respire. Vroia să o scap apoi a spus că o să moară? povesteşte băiatul.

Când a ajuns la mal, fata îşi pierduse deja cunoştinţa şi avea, în continuare, tentaculele meduzei înfăşurate în jurul picioarelor. Disperaţi, părinţii au urcat-o repede în maşină şi au pornit spre spital.

Copila a supravieţuit. Iar medicii care au tratat-o spun că niciodată în istoria medicinei nu a mai existat un asemenea caz. Ea a suferit, pentru scurt timp de pierderea memoriei, iar trupul îi este marcat de cicatrici. Dar şi-a revenit complet. De obicei, veninul meduzei Cubozoa ucide victima înainte ca aceasta să ajungă la ţărm.

Observator

Parteneri
x close