O statuie a lui Obama la 10 ani declanşează furia publică în Jakarta

16 Dec 2009   •   08:14
O statuie a lui Obama la 10 ani declanşează furia publică în Jakarta
obama statuie

O statuie a preşedintelui american înfăţişat când era copil, dezvelită la Jakarta a declanşat o adevărată campanie pe Facebook în care mii de indonezieni cere înlâturarea acesteia.
Aceştia au creat un grup local pe siteul de socializare numit "Daţi jos statuia lui Barack Obama din Parcul Taman Menteng", ce a atras deja 15.000 de membri din momentul în care statuia lui Obama la 10, îmbrăcat în tricou şi pantaloni scurţi, a fost dezvelită, joia trecută.
Heru Nugroho, creatorul grupului de contestare, susţine că va folosi sprijinul reţelei de socializare pentru a cere guvernatorului din Jakarta, Fauzi Bowo, să înlăture statuia.
"Toată lumea ştie că Obama este un lider mondial, dar nu este eroul nostru naţional pentru a merita o statuie," arăta Nugroho .
"Aceasta ne-a afectat mândria noastră naţională deoarece sunt mulţi indonezieni care au servit această naţiune, dar nu le-a fost construită nici o statuie".
Mulţi indonezieni se pare că ar fi mândri că Obama a trăit la Jakarta în 1967 -1971 cu mama sa, tatăl său vitreg indonezian şi sora sa vitregă. El era cunoscut ca "Barry," şi a frecventat şcoala generală lângă locul unde a fost ridicată statuia.

Ron Mullers, locuitor al Jakartei care a avut ideea construirii statuii şi a colectat bani pentru aceasta, declara că aceasta ar fi trebuit să îi inspire pe copii să îşi urmeze visele.
Statuia de circa un metru a costat 10.000 de dolari, care au fost donaţi de opt oameni de afaceri indonezieni, o staţie TV şi un ONG.
Antena3.ro

x close