O substanță misterioasă a acoperit zeci de kilometri de plajă. Avertismentul transmis de autorități. „Nu o atingeți! Poate fi toxică!”

20 Iul 2017   •   11:32
O substanță misterioasă a acoperit zeci de kilometri de plajă. Avertismentul transmis de autorități. „Nu o atingeți! Poate fi toxică!”

Autoritățile din Franța sunt în alertă după ce o substanță misterioasă a apărut pe mai multe plaje din țară. Formațiuni de culoare galbenă au acoperit practic plajele pe o distanță de 30 de kilometri. Deocamdată, nu se cunoaște originea sau compoziția formațiunilor, iar autoritățile au deschis o anchetă, scrie thelocal.fr.

Substanța misterioasă a fost adusă la țărm de valurile mării, weekendul trecut, în zone precum La Slack, Wimereux,  Le Portel, foarte populare printre turiști. Autoritățile locale au demarat operațiunea de curățare a plajei și îi avertizează pe turiști să nu atingă substanța misterioasă, întrucât nu se știe dacă reprezintă un pericol pentru sănătate. 

„Deși par a fi niște bile din spumă poliuretanică, nu asta este compoziția lor. Când le atingi, observi că au o compoziție ușor uleioasă. Nu au un miros specific. Nu știm dacă substanța este toxică, așa că îi sfătuim pe oameni să nu le atingă”, a declarat Jonathan Hénicart, președintele Asociației Sea-Mer.

Autoritățile au colectat mostre care urmează să fie analizate. Rezultatele vor fi făcute publice peste o săptămână. 

x close