Obezitatea - o problemă la fel de gravă ca şi schimbările climatice

14 Oct 2007   •   20:16
Obezitatea - o problemă la fel de gravă ca şi schimbările climatice
Obezitatea ar putea deveni, în Marea Britanie, o problemă la fel de gravă ca şi schimbările climatice, în cazul în care populaţia nu începe să piardă rapid din greutate, a avertizat duminică ministrul sănătăţii britanic, Alan Johnson. Înaltul oficial a precizat că guvernul de la Londra este foarte preocupat de această problemă şi că o strategie pe termen lung pentru combaterea obezităţi se află deja în vizorul său, dar că fără contribuţia tuturor celorlalte părţi ale societăţii ea nu poate avea succes.

Alan Johnson a solicitat Food Standards Agency (FSA) să examineze legătura dintre grăsimile hidrogenate şi creşterea colesterolului (implicit a riscului bolilor de inimă) şi să analizeze ce poate face industria alimentară pentru reducerea folosirii acestui tip de grăsimi. De asemenea, guvernul va lansa un proiect în care mai mulţi medici londonezi vor fi selectaţi pentru a oferi sfaturi şi programe de exerciţii fizice persoanelor care duc o viaţă sedentară. „Pentru prima oară, suntem conştienţi de magnitudinea acestei probleme: suntem pe cale să ne confruntăm cu o criză la scara celei privind schimbările climatice şi este în interesul tuturor să schimbăm această situaţie”, a declarat Alan Johnson.

Un raport ce urmează a fi prezentat în cursul săptămânii viitoare estimează că, până în anul 2050, 40% dintre femei şi 60% dintre bărbaţii din Marea Britanie vor fi obezi, problemele de sănătate legate de obezitate urmând a determina cheltuieli de 45,5 miliarde de lire sterline pe an.

Rompres

x close