Oficial britanic: Cuplurile cu mai mult de doi copii sunt iresponsabile

03 Feb 2009   •   18:49
Oficial britanic: Cuplurile cu mai mult de doi copii sunt iresponsabile

familie copil

Cuplurile care fac mai mult de doi copii sunt ?iresponsabile? deoarece creează o povară de nesuportat pentru mediu, a avertizat organizaţia ce se ocupă cu ecologia pentru guvernul britanic.
Jonathon Porritt, preşedinte al Comisiei guvernamentale de Dezvoltare Durabilă, crede că încetinirea creşterii populaţiei prin contracepţie şi avort ar trebui să fie în centrul politicilor de combatere a încălzirii globale. El crede că liderii politici şi activiştii pentru mediu ar trebui să înceteze a mai evita chestiunea daunelor aduse mediului prin creşterea populaţiei, scrie The Times.
De altfel, un raport al comisiei, ce va fi publicat luna viitoare, recomandă autorităţilor să reducă creşterea populaţiei printr-o planificare familială mai bună.
Grupul condus de Poritt, "Optimum Population Trust", arată că fiecare copil născut în Marea Britanie va produce în timpul vieţii emisii de carbon într-o cantitate echivalentă cu cea produsă de arderea unei păduri de stejar extinsă pe o suprafaţă de mărimea Trafalgar Square - circa 1ha.
Populaţia globală de 6,7 milliarde este aşteptat să crească la 9,2 miliarde până în 2050. Porrit a subliniat că guvernul ar trebui să îmbunătăţească planificarea familială, chiar dacă aceasta ar însemna să se ia bani de la vindecarea unor boli pentru a creşte contracepţia şi avorturile.
Antena3.ro

x close