Olanda: Prostituatele care se lasă de meserie primesc tichete de cumpărături

07 Oct 2008   •   13:36
Olanda: Prostituatele care se lasă de meserie primesc tichete de cumpărături

Olanda intenţionează să le plătească pe prostituatele care se lasă de meserie. Astfel, pentru a le convinge pe femeile în cauză să se orienteze spre alte ocupaţii, municipalitatea din Eindhoven le oferă acestora puncte pentru bună purtare ce se pot transforma în tichete pentru cumpărături.
Măsura vine ca urmare a unui plan ce prevede eliminarea acestei meserii până în anul 2011, moment la care se speră ca prostituatele să aibă alte preocupări. Astfel, prostituatele vor primi un ?antrenor? personal pentru a se califica în alte ocupaţii şi pentru a le motiva. Participarea la cursuri le va aduce ?puncte?, ce vor putea fi folosite la achiziţia de bunuri, scrie ?The Independent?.
Aceasta nu este singura măsură, ci vine la pachet cu iniţiative similare ce vizează reintegrarea prostituatelor în societate şi sunt urmare a unui concurs de idei în urma căruia se implementează cele considerate a fi cele mai potrivite. Unele propuneri se referă la crearea unor case de modă ale prostituatelor sau programe de recâştigare a încrederii în sine.
Aproximativ 25.000 de femei se prostituează în Olanda, dintre care cel puţin jumătate o fac ilegal.
Antena3.ro

x close