Omul Amfibie. A înotat 2 kilometri, băgat în sac şi legat fedeleş

de G.C.P    |    25 Sep 2013   •   14:02
Omul Amfibie. A înotat 2 kilometri, băgat în sac şi legat fedeleş

Jane Petkov, un bulgar de 59 de ani, a încercat să intre în Cartea Recordurilor, după ce a înotat într-un lac, înfăşurat într-un sac de plastic şi legat la mâini şi la picioare.

Cunoscut ca Omul Amfibie în ţara sa natală, Petkov spune că foloseşte tehnici speciale de concentrare şi respiraţie pentru a reuşi această performanţă.

Tentativa de a stabili un nou record a avut loc în Macedonia, în mijlocul lacului Orhid, unde Petkov a sărit dintr-o barcă şi a reuşit cumva să ajungă la mal.

Ca măsură suplimentară, el a decis ca sacul să fie din nou legat, în jurul membrelor, pentru ca toată lumea să fie sigură că nu-şi va folosi nici mâinile şi nici picioarele.
Uluitor este faptul că medicul care l-a consultat înainte de efectuarea acestei probe îndrăzneţe a descoperit că bulgarul suferă de anemie severă şi l-a sfătuit să renunţe.

Cu toate acestea Omul Amfibie a sărit în apa rece a lacului şi a început să înoate pe spate, asemeni unui delfin.

I-a luat două ore şi 47 de minute pentru a parcurge distanţa de peste doi kilometri până la mal, acolo unde organizatorii evenimentului l-au ajutat să iasă din sac şi în cele din urmă să se dezlege.
"Mi-a fost foarte frig în primele sute de metri, dar apoi m-am obişnuit cu temperatura apei şi lucrurile au decurs normal. Dacă apa ar fi fost mai caldă aş fi putut să înot şi 10 kilometri.", a spus Petkov, imediat după ce a ajuns pe ţărm.

Toată cursa formidabilă a fost filmată dintr-o barcă de salvare, iar imaginile vor fi trimise la Londra, în aşteptarea omologării acestui record.


Parteneri
x close