Oraș invadat de zeci de porci mistreţi

de A.M.P    |    15 Mar 2016   •   19:36
Oraș invadat de zeci de porci mistreţi Foto: pixabay.com

Oraşul Fontainebleau atrage în tot timpul anului un mare număr de turişti dornici să viziteze renumitul castel regal cu acelaşi nume, unul dintre cele mai mari din Franţa, dar, recent, a început să fie şi ţinta unui alt tip de vizitatori, atraşi nu de hrana spirituală, ci, pur şi simplu de resturile de mâncare din tomberoane, scrie ziarul "Le Figaro", într-un reportaj despre porcii mistreţi care îşi fac simţită tot mai des prezenţa în localitatea aflată la 60 de kilometri de Paris.

Fenomenul se manifestă de la începutul iernii şi nu dă semne de dispariţie. Din contră, numărul patrupedelor care plimbă nestingherite prin centrul oraşului a ajuns la câteva zeci şi este în creştere.

Având în vedere că Fontainebleau este înconjurat de pădure - un fost domeniu de vânătoare al regilor, se mai întâmpla ca pe străzi să apară câte unul sau doi mistreţi. Dar, în prezent, "cetăţenii au început să sune autorităţile şi să spună că animalele nu se mai tem de oameni şi că sunt tot mai numeroase", a declarat Guillaume Larriere, de la Oficiul Naţional al Pădurilor ('Office National des Forets, ONF).

Mistreţul este un animal foarte adaptabil - ca şi vulpea, de exemplu - şi este de ajuns să primească mâncare o dată într-un loc pentru a reveni acolo a doua zi, a explicat el. "Problema este că într-o seară apare unul, care, a doua zi revine cu familia lui. Iar în a treia zi îşi aduce şi prietenii şi, prin urmare, nu mai ai scăpare" a adăugat Guillaume Larriere.

Unii locuitori apreciază domesticirea mistreţilor, găsind amuzant faptul că se pot apropia şi chiar mângâia aceste animale sălbatice. Mulţi sunt însă de cu totul altă părere, considerând că prezenţa patrupedelor este un pericol, dar şi o continuă sursă de dezordine şi de pagube materiale. Cântărind în jur de 90-100 de kilograme la vârsta adultă, ei distrug, practic, spaţiile verzi şi grădinile prin care trec, lăsând în urma lor imaginea unui teren proaspăt arat.

Cotidianul francez menţionează că, pe plan local, s-au luat deja o serie de măsuri contra acestor oaspeţi nedoriţi.

 

Parteneri
x close