Oscar ? un motan paranormal care prevede moartea

26 Iul 2007   •   09:29
Oscar ? un motan paranormal care prevede moartea
Un motan adoptat de un sanatoriu particular din SUA deţine puteri paranormale: el poate simţi care dintre pacienţi urmează să moară. Potrivit site-ului Independent Online, când Oscar - căci acesta este numele felinei - îi vizitează pe pacienţii Centrului de îngrijire şi reabilitare Steere House din Providence, Rhode Island, personalul medical intră în alertă şi îi acordă o atenţie deosebită. Pisoiul indică persoana care urmează să moară în câteva ore.

Unul dintre medici, dr. David Dosa, a precizat că în cei doi ani de când trăieşte la sanatoriu, Oscar a rămas îndelung lângă paturile a peste 25 de pacienţi, cu puţin timp înainte ca aceştia să moară. Medicul a scris amănunţit despre Oscar, în New England Journal of Medicine. „Nu ştiu dacă este o pisică înzestrată cu puteri paranormale, dar îşi face mereu apariţia lângă patul pacienţilor, cu aproximativ două ore înainte ca aceştia să moară. Trebuie să fie o explicaţie biochimică”, a declarat Joan Teno, un alt medic de la sanatoriul Steere House.

Iată un exemplu, prezentat de David Dosa: într-o zi, Oscar s-a aşezat lângă patul unei paciente din camera 313. Prezenţa motanului i-a determinat pe doctori să sune familia femeii şi să o monitorizeze îndeaproape. Când nepotul pacientei a întrebat ce caută motanul acolo, mama sa i-a explicat: „Se află aici pentru a o ajuta pe bunica să meargă în Rai”.

Rompres

Parteneri
x close