Panică în Asia din cauza unui SMS care anunţa răspândirea radiaţiilor de la centrala Fukushima

de Antena3.ro    |    15 Mar 2011   •   19:53
Panică în Asia din cauza unui SMS care anunţa răspândirea radiaţiilor de la centrala Fukushima Foto: myfitnesshut.blogspot.com

Tragedia din Japonia constituie pentru unii prilej de răspândire a farselor proaste şi a alarmelor false.  Un SMS care avertizează oamenii că radiaţiile de la centrala nucleară de la Fukushima s-au răspândit dincolo de Japonia a creat panică în toată Asia, începând de luni, informează BBC.

Mesajul fals pretinde că vine din partea BBC-ului şi a băgat spaima în locuitorii din Filipine, care au început să-şi trimită copiii acasă de la şcoală sau să plece de la locurile de muncă, forţând guvernul filipinez să nege în mod oficial zvonul mincinos.

Dezastrele de proporţii precum cutremurul din Japonia sunt în general prilej de lansare a mailurilor şi SMS-urilor false, fie din dorinţa de răspândire a unor viruşi pe Internet, fie pur şi simplu pentru a răspândi panică.

Departamentul de Ştiinţă şi Tehnologie din Filipine a ţinut o conferinţă de presă care să liniştească publicul şi să îl asigure că deşi nivelul radiaţiilor din Japonia continuă să crească, filipinezii sunt în siguranţă.

x close