Pantalonii cu talie joasă, interzişi într-un orăşel din Florida

22 Aug 2014   •   09:26

Într-un orăşel din Florida, cei care poartă pantaloni cu tur lăsat, din care se vede lenjeria intimă, riscă o amendă usturătoare de cinci sute de dolari.

Mai mult, ar putea merge la închisoare pentru asta. Totul din cauza unei legi locale, care a interzis purtarea acestui tip de pantaloni în spaţiul public.

La o lună după ce a semnat decretul de interzicere a pantalonilor cu tur lăsat, primarul s-a răzgândit şi le-a cerut şi membrilor Consiliului Local să revină asupra deciziei.

Edilul şi-a schimbat părerea la 180 de grade, după ce a primit numeroase critici, mai ales din partea Asociaţiei Naţionale pentru Progresul Oamenilor de Culoare, care consideră că măsura îi vizează direct pe afro-americani.

Ei spun că acest gen de pantaloni face parte din cultura lor. Însă dacă sunt prinşi purtând, în spaţiul public, pantaloni cu tur lăsat, care lasă la vedere lenjeria intimă, oamenii riscă o amendă de 500 de dolari şi în unele cazuri, chiar închisoare.

Măsura este cu atât mai controversată cu cât numeroase vedete poartă pe scenă pantaloni cu turul lăsat. Printre acestea se află şi hip hopperul Lil' Wayne.

x close