Pastor austriac, împiedicat de fisc să doneze banii câştigaţi la un concurs unei familii sărace

de Antena3.ro    |    22 Iul 2011   •   18:41
Pastor austriac, împiedicat de fisc să doneze banii câştigaţi la un concurs unei familii sărace Foto: news-libraries.mit.edu

Pastor care vrea să doneze unei familii sărace banii câştigaţi într-un concurs, împiedicat de fisc

Un pastor austriac, care a câştigat 125.000 de euro la un joc de televiziune, a fost împiedicat de Fisc să doneze banii unei familii nevoiaşe cu şapte copii, titrează Mediafax.

Alfred Mignon, în vârstă de 61 de ani, fost electrician şi devenit pastor metodist într-un sat austriac, a participat în urmă cu trei luni la versiunea germană a emisiunii "Cine vrea să câştige milioane?". Acesta a ajuns la suma de 125.000 de euro.

Ulterior, pastorului i-a declarat prezentatorului unei emisiuni populare, Günther Jauch, că vrea să doneze 110.000 de euro unei familii cu şapte copii pentru a-i scoate din datorii.

În ciuda bunelor intenţii, un anagajat al fiscului, care a urmărit emisiunea în direct, a explicat că gestul de generozitate în va costa 33.600 de euro pe pastor.

"Serviciul de impozit nu-şi face decât datoria. Aşa sunt legile. Aşa e în ţara noastră. dacă vrei să faci o donaţie mai mare de 20.000 de euro cuiva, trebuie să plăteşti impozit pentru donaţie", a declarat pastorul.

Bărbatul speră la o "reglementare amiabilă excepţională".
   
"Încercăm să obţinem din partea guvernului un certificat de scutire de la impozit. Dacă acest cap al familiei îşi regăseşte stabilitatea financiară, va redeveni la un moment dat contribuabil al statului", a explicat pastorul.

x close