x close

Poliţişti cu tupeu: I-au zdrobit câinele cu maşina în mod voit şi acum îi cer despăgubiri

01 Feb 2010   •   15:39
Poliţişti cu tupeu: I-au zdrobit câinele cu maşina în mod voit şi acum îi cer despăgubiri

O femeie din nordul Germaniei a trecut printr-o experienţă greu de imaginat. După ce i-au zdrobit câinele cu maşina pentru că nu-l puteau opri, poliţiştii i-au trimis acesteia o factură de peste 2.500 de euro pentru pagubele produse autoturismului, informează AFP, citată de Mediafax.


Ciobănescul australian de nouă ani a fugit în seara de Anul Nou, după ce s-a speriat de pocnitorile şi focurile de artificii din cartier. Stăpâna a sunat imediat la Poliţie pentru a o ajuta să-l găsească.

"A doua zi după Anul Nou, am primit un telefon de la poliţie, care m-a informat că Robby a fost strivit de o maşină", a declarat aceasta pentru cotidianul Bild.

După câteva zile, însă, femeia a aflat cu stupoare că maşina Poliţiei a fost cea care i-a strivit câinele. În plus, poliţiştii i-au mărturisit acesteia într-o scrisoare că accidentul a fost provocat în mod intenţionat, întrucât nu reuşeau să oprească patrupedul. Bai mai mult, în aceeaşi scrisoare, aceştia i-au cerut femeii să ramburseze suma de 2.577,31 euro pentru acoperirea costurilor de reparaţie a maşinii de serviciu.

"Din cauza imposibilităţii de a prinde animalul sau de a-l îndepărta cu o armă de foc, am lovit câinele pentru a pune capăt pericolului pe care l-ar fi putut provoca", precizau poliţiştii în scrisoarea citată de Bild.

În apărarea poliţiştilor a venit purtătoarea de cuvânt a forţelor de ordine. Aceasta a declarat pentru AFP că cei patru agenţi aflaţi în două maşini de serviciu au recurs la măsura extremă după ce au încercat în zadar timp de mai multe ore să captureze câinele.

"Animalul hoinărea pe autostradă pe cele două sensuri de mers. În faţa unei astfel de situaţii, un poliţist a fost nevoit să aleagă între viaţa unui câine şi viaţa conducătorilor", a declarat purtătoarea de cuvânt.

Antena3.roCiteşte mai multe despre:

caine Germania Politie pagube
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati