Poliţiştii din Bangkok poartă brăţări ?Hello Kitty?

06 Aug 2007   •   14:19
Poliţiştii din Bangkok poartă brăţări ?Hello Kitty?
Ofiţerii de poliţie din Bangkok sunt obligaţi să poarte la braţ panglici roz, cu inscripţia ?Hello Kitty?, ca pedeapsă, dacă sunt prinşi că lenevesc sau dacă au comis mici infracţiuni, cum ar fi parcarea în locuri nepermise. Ofiţerii de la Divizia pentru combaterea infracţiunilor care sunt prinşi că aruncă pe jos gunoi, că parchează unde nu este permis sau că întârzie la serviciu mai multe zile, sunt obligaţi să poarte imprimeul cu o pisică care stă pe o pereche de inimi, un personaj dintr-un desen animat japonez. ?Aceasta ne va ajuta să construim disciplină.

Nu ar trebui să lăsăm să treacă neobservate micile infracţiuni?, a declarat colonelul Pongpat Chayapan. ?Cei vinovaţi vor purta panglici prinse de braţe cât sunt în birou pentru mai multe zile, fără a avea voie să spună pentru ce au fost pedepsiţi. Ceilalţi ar trebui să ghiceasă ce au făcut rău?, a explicat acesta.

Pongpat a subliniat că ideea se bazează pe teoria ?geamurilor sparte? folosită în New York în anii '80 şi '90, care spune că pedepsirea severă a unor greşeli minore va reduce pe viitor la comiterea unor infracţiuni mai grave.

Antena3.ro

Parteneri
x close