Portugalia devine al şaselea stat european ce acceptă mariaje gay

18 Mai 2010   •   17:22
Portugalia devine al şaselea stat european ce acceptă mariaje gay tort

Preşedintele conservator al Portugaliei a anunţat că este ?nevoit ? să ratifice legea care permite căsătoriile între persoane de acelaşi sex, iar astfel ţara preponderent catolică devină al şaselea stat european care permite mariajele gay.
Preşedintele Anibal Cavaco Silva a declarat că se va opune legii deoarece majoritatea parlamentară liberală i-ar fi întors decizia. El aprecia că statul trebuie să se concentreze în schimb pe lupta cu criza economică ce a crescut şomajul şi a adâncit sărăcia.
"Având în vedere acest fapt, simt că nu ar trebui să contribui cu o extindere inutilă a acestei dezbateri, care ar servi doar la adâncire diviziunii între protughezi şi ar distrage atenţia politicienilor de la gravele probleme ce ne afectează," arăta Cavaco Silva .
El a subliniat că trece peste "covingerile personale".
Parlametul ţării a adoptat actul susţinut de guvernul socialist în ianuarie, cu sprijinul partidelor de centru stânga. Formaţiunile de centru dreapte se opun măsurii şi cer un referendum.
Mariajele gay mai sunt permise în Europa în Belgia, Olanda,Spania,Suedia,Norvegia- De asemenea, cinci state americane şi Washington, D.C., au legalizat asemenea căsătorii, precum Canada şi Africa de Sud.
Anunţul lui Cavaco Silva vine imediat după plecarea Papei Benedict XVI din Portugalia. Acesta calificat atunci mariajul între persoane de acelaşi sex şi avorturile ca cele mai perfide şi periculoase ameninţări la adresa omenirii.
Antena3.ro

x close