Poşta americană, acţionată în instanţă de mama unui soldat informată că fiul ei a murit

03 Dec 2009   •   09:49
Poşta americană, acţionată în instanţă de mama unui soldat informată că fiul ei a murit

Mama unui soldat detaşat în Irak a primit acasă o scrisoare pe care a găsit ştampilat cuvântul ?decedat?. Potrivit AFP, femeia a decis să dea în judecată serviciul poştal american, având în vedere că fiul ei este în viaţă.

Joan Najbar, din Duluth (statul Minnesota), i-a trimis o scrisoare fiului său când acesta se afla în misiune în Irak, în septembrie 2006. A primit scrisoarea înapoi după două săptămâni ştampilată cu roşu ?decedat?.

Crucea Roşie a anunţat-o însă că fiul ei este în viaţă. Conform unor documente prezentate în noiembrie unui tribunal din Dulluth, răspunsul poştei americane a fost că ?nu s-u înregistrat dovezi de neglijenţă său de omisiune din partea sa?.

"Najbar nu a primit scuze din partea poştei şi nici o explicaţie cu privire la motivele pentru care scrisoarea respectivă a fost ştampilată cu decedat având în vedere că destinatarul este în viaţă", se arată în plângerea depusă.

Mama soldatului a depus o plângere la trei ani de la producerea incidentului deoarece nu a primit un răspuns corespunzător. Ea cere pagube pentru că a suferit "un şoc emoţional" şi "pierderi financiare" din cauza îngrijirilor pe care susţine că le-a primit pentru a se însănătoşi.

Antena3.ro

Parteneri
x close