Povestea femeii care este alergică la apă. A face baie este o agonie pentru ea, iar propriile lacrimi îi ”ard” pielea

de M.Z.    |    21 Sep 2016   •   19:08
Povestea femeii care este alergică la apă. A face baie este o agonie pentru ea, iar propriile lacrimi îi ”ard” pielea Foto: pixabay.com

O cheamă Rachel Warwick și suferă de o boală foarte rară care o face alergică la apă. A face baie este o agonie, chiar şi propriile lacrimi îi ard pielea.

Pentru ea, o baie relaxantă sau un pahar de apă băut nu este o experienţă plăcută. De fapt, orice contact cu apa este dureros. Chiar şi propriile lacrimele sau transpiraţia îi fac rău şi în urma lor rămâne o iritaţie timp de mai multe ore. 

"Este oribil, dar dacă plâng faţa mi se umflă", a spus femeia pentru bbc.com, potrivit dcnews.ro. Boala de care suferă tânăra se numeşte "aquagenic urticaria" şi afectează un număr foarte mic de oameni.

Poate vă întrebaţi cum supravieţuieşte având în vedere nevoia foarte mare de apă a omului şi a faptului că 60% din corpul uman este apă. "Adevărul este că tot ce pot să fac este să îndur situaţia şi să merg mai departe", a spus Rachel Warwick. 

Face duş o dată pe săptămână, pentru a evita să transpire poartă haine subţiri şi evită efortul şi bea mult lapte, deoarece nu o afectează la fel de tare ca un pahar cu apă. 

Parteneri
x close