Praga. O clinică privată oferă infirmierelor operaţii estetice ca bonus la angajare

25 Mai 2009   •   23:08
Praga. O clinică privată oferă infirmierelor operaţii estetice ca bonus la angajare

O clinică privată din Praga a găsit o metodă inedită de recrutare a personalului. Astfel, infirmierele care semnează un contract de angajare pe trei ani beneficiază de implant mamar sau liposucţie. În acest fel, clinica speră să atragă personalul medical de care duce lipsă, relatează AFP.

Lansată în urmă cu câteva luni, oferta se bucură de foarte mare succes. Astfel, la fiecare dintre posturile libere făcute publice, aplică zeci de candidaţi, potrivit lui Jiri Schweitzer.

"Am discutat despre asta cu colege şi prieteni, majoritatea celor cu care am vorbit manifestând un enorm interes faţă de această ofertă", a declarat Petra Kalivodova, o infirmieră care şi-a dorit o liposucţie.

Alte şapte infirmiere au optat deja pentru aceste operaţii la care altfel nu ar fi avut acces din cauza preţului ridicat.

O operaţie de implant mamar costă la această clinică 75.000 de coroane (2.823 de euro), ceea ce reprezintă salariul pe trei luni al unei infirmiere, iar preţul unei liposucţiuni este de aproximativ 1.880 de euro, adică aproximativ salariul pe două luni al unei infirmiere.

În acelaşi timp, bonusul are şi un efect de disuasiune: o infirmieră care îşi reziliază contractul înainte de termenul de trei ani este nevoită să returneze banii pentru operaţia chirurgicală.

De asemenea, după trei ani, cele care-şi reînnoiesc contractul sunt recompensate cu o nouă intervenţie plastică gratuită.
Antena3.ro

Parteneri
x close