x close

Preoţii italieni vor să interzică SMS-urile şi iPod-urile în Postul Paştelui

04 Mar 2009   •   12:38
Preoţii italieni vor să interzică SMS-urile şi iPod-urile în Postul Paştelui telefon mobil

SMS-urile şi iPod-urile sunt două dintre păcatele cele mai mari ale tinerilor, susţin preoţii italieni. Aceştia încearcă să convingă tinerii să renunţe la mesajele telefonice pe timpul Postului Pastelui sau măcar în zilele de vineri de până la Paşte.

Potrivit Daily Mail, unii preoţi au fost şi mai exigenţi şi le-au cerut tinerilor să să facă sacrificiul suprem: să renunţe la iPod, la TV şi la reţelele de socializare precum Facebook sau Twitter.

Preotul Benito Cocchi, din Modena, a declarat pentru AFP: "Lipsa SMS-urilor din aceasta perioadă va detoxifia tinerii de lumea virtuală şi-i va face să revină în legătură cu ei înşişi".

Interdicţiile nu se opresc aici. Mai multe feţe bisericeşti au propus ca în timpul Postului Paştelui, credincioşii să renunţe să mai circule cu maşina personală şi să bea apă numai din fântânile din Veneţia.

Totuşi, interdicţia de a trimite SMS-uri este cel mai greu de respectat. În medie, italienii trimit câte două mesaje pe zi.

Cu puţin timp în urmă, Papa Benedict XVI a evidenţiat riscurile pe care le prezintă site-urile de socializare asupra tinerilor.

Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

telefon mobil mesaje postul Pastelui
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati