Prostituatele decente, recompensate de autoriţăţile olandeze

12 Oct 2008   •   17:35
Prostituatele decente, recompensate de autoriţăţile olandeze

În Olanda, prostituatele cuminţi sunt premiate. Autorităţile olandeze s-au gândit că buna purtare printre prostituate trebuie răsplătită şi au hotărât să acorde puncte prin care să recompenseze decenţa prostituatelor, în cadrul unui program care vizează reducerea gradului de prostituţie, până în 2011.
Practicantele celei mai vechi meserii din lume vor primi vauchere pe care, în funcţie de punctajul acumulat, le vor putea valorifica în haine gratuite sau mobilă, informează "The Independent". Veronique Beurskens, membră a consiliului local din Eindhoven a declarat:"Trebuie să găsim soluţii pentru a determina aceste femei să se reprofileze." Această măsură a autorităţilor olandeze îndeamnă prostituatele să-şi găsească alte joburi şi să adopte un stil de viaţă mai sigur.
Pe de cealaltă parte, prostituatele susţin că nu se vor lasă atât de uşor convinse să renunţe la meseria pe care o practică. În ciuda ofertei aparent generoase, schimbarea stilului de viaţă şi respectarea unui program fix le fac pe prostituate să fie retincente cu privire la eficienţa măsurii Guvernului olandez.
Anul trecut, autorităţile din Amsterdam au început deja să închidă o parte dintre bordelurile din celebrul cartier "Red Light District".
Antena3.ro

Parteneri
x close