x close

Record bizar: 2.500 de mexicani au făcut să ţăşnească sucul din nişte sticle cu ajutorul bomboanelor mentolate (VIDEO)

22 Aug 2010   •   16:56
Record bizar: 2.500 de mexicani au făcut să ţăşnească sucul din nişte sticle cu ajutorul bomboanelor mentolate (VIDEO) Foto: Antena 3

Au ars fantome, au făcut mii de sticle de suc să erupă sau au venit cu mic, cu mare la un concert simfonic. Sunt doar câteva evenimente la care au luat parte mii de oameni din toată lumea. În Argentina, 40.000 de melomani l-au urmărit pe un dirijor celebru. Vecinii mexicani s-au strâns însă să bată un record mai puţin obişnuit.

Capitala statului nord-american se poate lăuda cu cele mai multe sticle de suc care au erupt după ce au fost umplute cu bomboane. Ciudata performanţa a fost obţinută după ce aproape 2.500 de mexicani au răspuns prezent apelului organizatorilor.

Experimentul consta în scufundarea mai multor bomboane mentolate în doi litri de suc acidulat. Zahărul din dulciuri a făcut ca băutura să ţâşnească la mai mult de doi metri înălţime.

În  Malaezia, oamenii au găsit un alt motiv pentru a petrece: Festivalul fantomelor flămânde. Tradiţia spune că în a şaptea lună a anului, porţile iadului se deschid, iar morţii vin pe Pământ. Aşa că, pentru a preveni Apocalipsa, localnicii le oferă fantomelor mâncare sau băutură şi ard bani, cunoscuţi ca fiind moneda răului.

În plus, în fiecare an cei din Malaezia construiesc un aşa-zis gardian al regelui fantomelor, pe care îl ard pentru a scăpa de probleme.

Anul acesta, Gardianul a fost înalt de 11 metri şi a costat nu mai puţin de 32 de mii de dolari.

În cealaltă parte a lumii, localnicii au preocupări ceva mai elitiste. 40.000 de argentinieni au venit într-o piaţă din Buenos Aires pentru a-l urmări pe unul dintre cei mai renumiţi dirijori din lume.

Daniel Barenboim a dirijat o orchestră compusă din palestinieni, israelieni sau iranieni, oameni ale căror state se află într-un conflict ce pare să nu se mai termine.Antena 3

Citeşte mai multe despre:

record Mexic festival sticle suc bomboane fantome Malaezia
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati