Rusia. O biserică veche de 200 de ani, furată până la temelie

12 Noi 2008   •   13:10
Rusia. O biserică veche de 200 de ani, furată până la temelie
Fundaţia şi câteva fragmente din zid. Atât a mai rămas dintr-o biserică aflată într-o zonă izolată din apropierea satului rus Komarovo, din Rusia, după ce hoţii au furat până şi cărămizile din care era construită. Astfel, Biserica Naşterii Domunului, veche de 200 de ani, a dispărut din locul în care fusese ridicată.
Hoţii nu s-au mulţumit cu obiectele aflate în biserică şi au furat chiar şi construcţia propriu-zisă, relatează The Moscow Times. Un purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse, a declarat: "Am trimis o notificare la oficiul local de procuratură. Investigaţia va arăta cine au fost făptaşii".
Munca hoţilor a fost uşurată de faptul că biserica se afla într-o zonă izolată, rar vizitată de clerici. Deşi nu se mai ţineau slujbe de foarte multă vreme în respectiva biserică, preoţii locali ar fi dorit reluarea ceremoniilor religioase în acel loc.
Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse a concluzionat:"Nu este un caz izolat. În multe sate din centrul Rusiei, locurile cu importanţă istorică sunt prădate, iar oamenii suferă pentru că le este furată moştenirea culturală."
Antena3.ro

Parteneri
x close