S-a dovedit că este nevinovat după 35 de ani de închisoare

18 Dec 2009   •   10:12
S-a dovedit că este nevinovat după 35 de ani de închisoare
james bain

Deşi închisorile sunt pline de oameni ?nevinovaţi?, doar unii reuşesc să şi dovedească că nu au nici o vină. James Bain a folosit un telefon mobil pentru prima dată joi pentru a-şi suna mama să o anunţe că a fost eliberat după 35 de ani de închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o.
El a fost condamnat în 1974 la închisoare pe viaţă pentru răpirea unui băiat de 9 ani şi violarea acestuia.
La acea dată pe lângă celulare, nu existau nici testele ADN, pe care autorităţile le-au folosit pentru a stabili că nu putea fi el violatorul.
Bain a petrecut mai mult timp la închisoare decât oricare din cei 246 deţinuţi exoneraţi anterior pe baza probele ADN, în SUA. Anterior, recordul era deţinut de James Lee Woodard din Dallas, care a fost eliberat după 27 ani de detenţie pentru o crimă pe care nu a comis-o.
Bain a părăsit sala de judecată în care a aflat verdictul declarând că îşi păstrează credinţa şi nu este mânios.
"Nu sunt furios. Îl am pe Dumnezeu?, declara acesta pentru a adăuga imediat că doreşte să mănânce curcan prăjit şi să bea un Dr Pepper.
Bărbatul de 54 de ani a mai declarat că speră să se poată întoarce la şcoală.
Testele ADN pot fi efectuate şi la câteva decenii din dovezile adunate de la locul faptei dacă acestea au fost depozitate corespunzător.
Florida a adoptat anul trecut o lege prin care se acordă automat deţinuţilor găsiţi nevinovaţi câte 50.000 de dolari pentru fiecare an în închisoare. Bain are acum dreptul la 1.75 milioane dolari.

Parteneri
x close