S-a inventat un spray nazal care ne scapă de timiditate

22 Mai 2008   •   14:13
S-a inventat un spray nazal care ne scapă de timiditate
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Zurich afirmă că au descoperit un posibil tratament pentru trac şi teama de relaţionare cu semenii. Sub forma unui spray nazal care conţine „hormonul dragostei”, oxitocina, remediul ar putea să ajute oamenii să aibă încredere în semenii lor şi timizii să relaţioneze mai uşor.

Cercetătorii au descoperit că persoanele care inhalaseră respectivul hormon au avut încredere să împrumute bani chiar şi unor oameni care îi înşelaseră în trecut. Radiografiile şi testele au arătat că hormonul a scăzut nivelul de activitate în regiunea din creier responsabilă de frica de mulţime şi de alte fobii.

Oxitocina este un hormon produs în mod natural de corp, despre care s-a dovedit că joacă un rol important în relaţiile sociale dintre oameni, în legăturile dintre mamă şi copil, şi chiar în relaţiile sexuale.

„Am descoperit ca oxitocina are un efect foarte specific în situaţiile sociale. Ea pare că ne diminuează fricile. Lipsa ei este cel puţin una din cauzele tracului şi a fobiei de relaţionare socială” a declarat dr. Thomas Baumgartner, şeful experimentului derulat la Zurich.

Antena3.ro

x close