x close

Se nasc fete, însă la 12 ani ceva uluitor se întâmplă cu ele. De ce se transformă în bărbați

21 Sep 2015   •   19:38
Se nasc fete, însă la 12 ani ceva uluitor se întâmplă cu ele. De ce se transformă în bărbați
Fenomen ciudat într-un sat din Republica Dominicană, acolo unde fetele se transformă în bărbați, din cauza unei boli genetice ciudate.

2% - sau una din 90 de fete - se tranfmormă la pubertate în bărbat. Fenomenul este atât de răspândit încât a primit și un nume - Guevedoces sau ”penis la 12 ani”. Se pare că micuții din Salinas se îmbolnănesc pentru că din organismul lor lipsește o enzimă crucială.
 
Johnny este unul dintre băieții afectați. A fost crescut de părinți ca Felicity. Tânărul ajuns acum la 24 de ani a mărturisit că medicii nu au știut inițial ce sex să-i atribuie, însă el s-a simțit întotdeauna mai mult băiat.
 
Afecțiunea a devenit cunoscută in anii 1970, atunci când un savant din Marea Britanie a vizitat insula. Fetușii își formează organele genitale în săptămâna a opta de sarcină, schimarea fiind inițiată cu ajutorul hormonului dihidrotestosteron. Însă unii bebeluși nu au enizma care activează acest hormon, așa că la naștere par să fie de sex feminin. În consecință, organele genitale masculine nu apar decât la pubertate, atunci când se organismul se confruntă cu un nou val de testosteron.
 
Unii experți sunt de părere că izolarea a dus la această afecțiune genetică.
 

Citeşte mai multe despre:

Republica Dominicana genetica
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati