Secretele campaniei: Sarah Palin credea că Africa este o ţară

07 Noi 2008   •   03:57
Secretele campaniei: Sarah Palin credea că Africa este o ţară

Chiar şi după ce s-a terminat campania electorală din SUA şi a fost ales un preşedinte, cau chiar mai mult acum, încep să iasă la iveală unele secrete bine ascunse publicului. Ţinta dezvăluirilor este tot echipa formată din John McCain, Sarah Palin, mai exact candidata la vicepreşedinţia SUA. Ultimele ştiri vin să arate că Sarah Palin i-a întâmpinat pe consilierii lui John McCain în camera de hotel înfăşurată într-un prosop, nu ştia că Africa este un continent, iar vestimentaţia din timpul campaniei a costat cu zeci de mii de dolari în plus faţă de suma anunţată oficial, relatează The Times în ediţia electronică.
Potrivit postului Fox News, Palin nu a înţeles faptul că Africa este un continent, şi nu o ţară, şi nu ştia ce ţări fac parte din Acordul nord-american pentru liber-schimb.
În plus, fostului candidat republican la vicepreşedinţia Statelor Unite i s-a spus să îşi cumpere trei compleuri pentru Convenţia republicană şi să angajeze un stilist. În schimb, aceasta a mers la cumpărături în magazine de lux, cheltuind excesiv pe vestimentaţia din campanie, potrivit revistei Newsweek. Aceeaşi publicaţie, care citează surse din cadrul echipei de campanie a lui McCain, susţine că un donator bogat s-a oferit să-i plătească hainele, dar că acesta ar fi fost "şocat când a primit nota de plată".
Revista mai dezvăluie faptul că Palin a utilizat cărţile de credit ale unor membri ai echipei de campanie pentru a-şi cumpăra haine, iar vestimentaţia soţului ei, Todd, a costat 40.000 de dolari. Mai multe haine, susţine publicaţia, s-au pierdut, scrie Mediafax.
În plus, înaintea Convenţiei partidului din Saint Paul, când consilierii lui McCain, Steve Schmidt şi Mark Salter, au mers în camera de hotel a lui Palin pentru a pune la punct detaliile convenţiei, aceasta i-a întâmpinat înfăşurată într-un prosop, iar un altul îi acoperea părul ud. Ea le-a sugerat oaspeţilor să vorbească puţin cu Todd, adăugând: "Voi veni şi eu într-un minut".
De asemenea, în momentul în care Hillary Clinton a pierdut învestitura democrată la prezidenţiale, aceasta ar fi avut o conversaţie îndelungată şi prietenoasă cu John McCain, potrivit aceleiaşi surse. "Clinton se înţelegea mai bine cu McCain decât se înţelegea ea cu Obama", subliniază revista.
Un consilier aprecia că adevărul va ieşi la iveală când Partidul Republican îşi va publica auditul, aprecia Daily Mail. Se spune, de asemenea, că Palin şi McCain nu şi-au vorbit mai deloc în ultimele săptămâni de campanie, McCain preferând să se consulte cu prieteni politicieni mai experimentaţi. Consilierii au mai dezvăluit că detaliile privind îmbrăcămintea partenerei sale de campanie i-au fost ţinute ascunse, de teamă să nu fie ofensat.
Newsweek scrie că Palin a cerut să vorbească alături de McCain în momentul recunoaşterii înfrângeri dar, strategul de campanie Steve Schmidt a refuzat.
Antena3.ro

x close