x close

Semnale misterioase venite din spaţiu, la fiecare 16 zile. Un profesor de la Harvard spune că sunt semne de la extratereștri

de M.Z.    |    13 Feb 2020   •   16:19
Semnale misterioase venite din spaţiu, la fiecare 16 zile. Un profesor de la Harvard spune că sunt semne de la extratereștri 418 Foto: wikipedia.org

Semnalele misterioase şi puternice pe care astronomii le primesc din spaţiu, la un interval de 16 zile, ar putea veni de la o civiliaţie extraterestră, este o ipotează lansată de directorul departamentului de astronomie de la Universitatea Harvard, profesorul Avi Loeb.

”În prezent, nu avem echipamente suficient de performante care să indice clar natura acestor semnale. Deci toate posibilităţile trebuie luate în calcul, inclusiv o provenienţă de origine artificială", a spus specialistul, citat de futurism.com.

La începutul lunii februarie, cercetătorii canadieni au anunţat că au descoperit un semnal radio puternic, emis dintr-o galaxie îndepărtată şi care se repetă la fiecare 16 zile.

Astronomii au detectat acest set de semnale radio provenind din spațiu, care se repetă după un anume tipar. Semnalele cu pricina par să vină dintr-o singură sursă, ce se găsește la 500 de milioane de ani lumină de Terra. 

Semnalele durează câteva milisecunde și sunt emise o singură dată. În privința semnalelor scurte, repetitive, se știe că se trimit de mai multe ori. 

Perioada analizată de specialişti a fost de aproape un an, timp în care ei au făcut măsurători cu un telescop ultraperformant pentru semnale radio din spațiu.

Foto: wikipedia.org

Citeşte mai multe despre:

Avi Loeb extraterestri semnale radio
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati