Semnificaţia ascunsă a bancnotelor euro

de D.G.    |    07 Noi 2016   •   16:42
Semnificaţia ascunsă a bancnotelor euro foto: pixabay.com

Se spune ca bancnotele euro nu au nici o semnificatie simbolica aparte, in afara de cea corespunzatoare insemnelor oficiale ale Uniunii Europene. Cu toate aceastea, la o cercetare mai atenta, pot fi descoperite in ele simboluri stravechi, pierdute in negura vremurilor.

Dupa o sumara trecere in revista, se poate constata ca pe spatele bancnotelor apar diferite poduri, in timp ce pe fata lor sunt reprezentate arcuri, arcade, stalpi si columne, porti si ferestre.

Semnificatia simbolica a podului

Podul peste o apa ce leaga unul de altul doua maluri opuse. Dupa cum se observa pe bancnotele euro, aceste maluri nu sunt identice, ele simbolizand doua state sau tari conectate doar printr-un pod.

Podul este echivalent cu stalpul din mitul lui Isis si Osiris, ce facea legatura intre pamant si cer, intre conditia umana si starea spirituala. De fapt, acest stalp nu este decat un alt simbol al "axei lumii," ca pare a fi, intrucatva, un pod vertical care permite comunicarea dintre lumea senzoriala si cea suprasenzoriala.

Trecerea podului semnifica asadar parcurgerea unui drum de-a lungul axei ce uneste doua stari diferite ale fiintei.

Semnificatia arcurilor, arcadelor si columnelor

Podul asociat cu axa verticala necesita stalpi, conectati prin arcuri pe care sa se sprijine. Arcul sugereaza podul arcuit, sau "podul curcubeu" din China, un alt simbol al uniunii dintre cer si pamant. Conexiunea pe jumatate sau cu totul circulara exprima mai degraba niste transformari ciclice decat liniare.

Mai mult, pe diane.ro.

x close