Şocant! Ultimul elefant de circ din Marea Britanie, înjunghiat şi chinuit în mod brutal de un îngrijitor român

de Antena3.ro    |    27 Mar 2011   •   17:20
Şocant! Ultimul elefant de circ din Marea Britanie, înjunghiat şi chinuit în mod brutal de un îngrijitor român Foto: care2.com

Anne, ultimul elefant de circ din Marea Britanie, în vârstă de 58 de ani, a fost bătut cu brutalitate în repetate rânduri de către un îngrijitor român, relatează Daily MailFaptele românului au fost scoase la iveală de o cameră ascunsă, care a surprins loviturile şi tratamentul violent la care a fost supus animalul. Elefantul a fost legat de picior, bătut, înjunghiat cu o furcă,  lovit în burtă şi în cap de zeci de ori. 

Camera a fost instalată de o organizaţie pentru protecţia animalelor, care a primit mai multe sesizări şi era îngrijorată de starea animalului.
  
Românul, care era plătit cu 8000 de lire sterline pe an, va fi concediat, conform declaraţiilor făcute de patronul circului. 

Organizaţiile de protecţie a animalelor au solicitat Guvernului britanic să interzică folosirea animalelor sălbatice în circuri. 

Patronul circului a fost somat în trecut de mai multe ori de către Protecţia Animalelor să cedeze elefantul, dar acesta a refuzat. După scandalul cu filmarea ascunsă acesta a declarat că dacă se va găsi o locaţie adecvată pentru Anne, va renunţa la ea şi o va ceda. 

Anne este cel mai bătrân elefant din Europa. Aceasta se află în posesia circului din anul 1950 şi suferă de artrită. Speranţa de viaţă a elefanţilor este de aproximativ 70 de ani.

 

Parteneri
x close