Soluţii de criză. În Central Park, din New York, americanii iau lecţii de supravieţuire

21 Mar 2009   •   17:35
Soluţii de criză. În Central Park, din New York, americanii iau lecţii de supravieţuire Central Park New York
Americanii învaţă să se descurce pe gremuri de criză. În Central Park, din New York, un bărbat îi învaţă cum să mănânce pe gratis, culegând alune sau plante comestibile. În aceeaşi metropolă, a fost deschis un magazin cu produse donate, pe care le poate lua oricine, pe gratis.

?Ce e gratis la New York!? Aceasta este iniţiativa care are un real succes printre americanii, greu loviţi de criza financiară. De exemplu, în Central Park sunt organizate adevărate cursuri de supravieţuire, pe gratis. Un american dă lecţii despre cum se poate trăi numai cu produse din natură.?Oamenii vor să economisească bani, mai ales din cei alocaţi pentru mâncare. Nu vor să-şi dea toţi banii pe restaurante?, explică Steve Brill.

Steve a găsit soluţia pentru a-i ajuta, iar instrumentele sunt la îndemâna lor, doar trebuie să privească atent pe unde calcă. În celebrul parc din New York, nu sunt doar plante. Se pot culege fără probleme alune sau mure. Cei care participă la cursurile lui Steve sunt încântaţi de tot ceea ce învaţă iar unii chiar îşi iau notiţe. ?Plec acasă cu sacoşe cu plante pentru ceaiuri, dar şi cu mure. E o afacere profitabilă şi mâncarea e diferită de cea din magazin?, povesteşte April Weller, una din cursantele lui Steve.

Tot la New York, a fost înfiinţat magazinul care oferă toate produsele pe gratis. Evident, pe rafturi se găsesc doar produse donate. Interesant e faptul că mulţi americani agrează ideea magazinelor pe gratis, unde poţi găsi de la haine la cârţi şi chiar bijuterii. Clădirea e aproape tot timpul plină: unii să cumpere, fără a avea grija portofelului, alţii pur şi simplă să doneze.

Antena 3

x close