x close

Spiderman va escalada hotelul Intercontinental, fără echipament de protectie

de Antena3.ro    |    12 Oct 2011   •   20:32
Spiderman va escalada hotelul Intercontinental, fără echipament de protectie Foto: planetagadget.com

Alain Robert, celebrul alpinist francez care sfidează moartea a venit în România. Va cuceri vineri Intercontinentalul. La propriu. Se va căţăra fără ham, fără corzi şi fără echipament de protecţie până în vârful hotelului.

Aşa începe fiecare căţărare. Departe de ochii poliţiştilor, Alain urcă pas cu pas, metru cu metru. Şi nu se opreşte până în vârf. Fiecare etaj, fiecare metru este riscant.

Nici ajuns pe acoperişul clădirii nu este în siguranţă. A fost arestat de zeci de ori, aproape după fiecare clădire cucerită. Mâine va cuceri şi România.

90 de metri înălţime are intercontinentalul. Francezul are două variante. Fie se va căţăra pe balcoane, fie pe lateralul hotelului. Panourile au un spaţiu de doi centimetri între ele.

Aproape sigur, nu va avea mari probleme. Nu există clădire înaltă care să nu i se fi închinat. Alain Robert a intrat în Cartea Recordurilor după ce a urcat fără echipamente de siguranţă pe 100 de zgarie-nori, printre care Turnul Eiffel din Paris, Sears Tower din Chicago ori Burj Khalifa din Dubai.

Parteneri
Parteneri
sati