x close

Spirale de lumină pe cer: Un fenomen ciudat îi sperie pe norvegieni (VIDEO)

10 Dec 2009   •   10:53
Spirale de lumină pe cer: Un fenomen ciudat îi sperie pe norvegieni (VIDEO)
 spirala

O misterioasă lumină albastră în spirală i-a speriat pe norvegieni, mii dintre ei apelând la autorităţi pentru o explicaţie.

Ciudata apariţie a fost observată în ajunul vizitei preşedintelui american Barack Obama în Norvegia cu ocazia ceremoniei de decernare a premiilor Nobel.

Oficialii norvegieni se tem că ar putea fi vorba de o rachetă rusească, însă nu exclud varianta potrivit căreia lumina ar proveni, de fapt, de la un meteorit.

Fenomenul a început prin a părea o lumină albastră ce se ridica din spatele unui munte. Apoi s-a oprit în aer, înainte de a începe să se învârtă.

În câteva secunde, o spirală gigantică acoperise întregul cer. Pentru ca apoi o rază verde- albăstruie de lumină să pornească din centrul său, ce a durat 10-13 minute înainte de a dispărea complet.

Insitututul Meteorolgic al Norvegiei a fost asaltat cu apeluri despre fenomen, despre care astronomii susţin că nu are legătură cu aurora boreală, fenomen obişnuit în zonă.
Misterul a devenit şi mai mare după ce Rusia a negat că ar fi efectuat un test cu rachete, o altă ipoteză ce a fost lansată.Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

norvegia aurora boreala
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati