Știa că va aduce pe lume o fetiță, însă i-a șocat până și pe medici. Ce au văzut aceștia la cezariană

27 Mai 2016   •   18:04
Știa că va aduce pe lume o fetiță, însă i-a șocat până și pe medici. Ce au văzut aceștia la cezariană Pixabay

O adolescentă din India a născut o fetiță care cântărește nici mai mult, nici mai puțin decât 6,8 kilograme. Medicii sunt de părere că bebelușul este fetița cu cea mai mare greutate venită vreodată pe lume. Este practic de două ori mai grea decât un nou-născut obișnuit, 7 kilograme fiind greutatea unui bebe de șase luni.

Mama, care a fost identificată doar dupa numele mic, Nandini, a născut prin cezariană.

”În cei 25 de ani de experiență pe care îi am, nu am văzut un bebe atât de mare. Este un miracol. Cred că este cea mai dolofană fetiță născută vreodată nu în India, ci în lume”, a spus Venkatesh Raju, medicul tinerei de 19 ani.

Doctorii și familia proaspetei mămici au fost surprinși de mărimea fetiței, mai ales că totul a mers în regulă cu sarcina. 

Nandini are o înălțime de 1,79 m și o greutate de 92 de kilograme, însă nu știa că va da naștere unui asemenea copil.

”A fost o surpriză pentru noi toți. Operația a durat jumătate de oră și nu a prezentat riscuri. Este foarte mare și frumoasă. Nu are probleme de sănătate ca diabet sau probleme cu tiroida și respiră normal. Eram îngrijorați de nivelul de zaharuri din sânge, dar totul este normal. Mama a mers la controale regulate și nu a prezentat semne de diabet gestațional sau afecțiuni tiroidiene”, a spus și Poornima Manu, ginecologul care a efectuat cezariana.

Parteneri
x close