Studiu: Consumul de băuturi carbogazoase are legătură cu atitudinile violente

de N.B.    |    25 Oct 2011   •   21:22
Studiu: Consumul de băuturi carbogazoase are legătură cu atitudinile violente Foto: webmd.com

Consumul mare de băuturi carbogazoase răcoritoare în rândul adolescenţilor ar putea avea legătură cu un comportament mai agresiv, potrivit unui studiu publicat de ”Injury Prevention”, citat de Agerpres.

Adolescenții care beau mai mult de cinci cutii de băuturi carbogazoase răcoritoare pe săptămână sunt mai înclinați către atitudini violente, printre care portul de armă şi comiterea de agresiuni.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 1.878 de adolescenţi cu vârste între 14 şi 18 ani de la 22 de şcoli publice din Boston.

Copiii au fost grupați în două categorii: consum redus, până la patru cutii pe săptămână, și consum mare, peste cinic cutii.

Au fost întrebaţi în legătură cu recente comportamente sau atitudini violente faţă de colegi sau rude şi dacă purtau cuţit sau pistol.

Circa 23 % dintre cei care beau o cutie de astfel de răcoritoare sau niciuna au răspuns că purtau arme în mod obişnuit, iar proporţia a urcat la 43 % în rândul celor care beau peste 14 cutii pe săptămână.

Comportamente violente cu colegii au manifestat 15 % dintre cei care beau cantităţi mici de răcoritoare carbogazoase şi 27 % dintre cei care beau cel puţin 14 cutii.

Parteneri
x close