Studiu: Jumătate din femei refuză să facă sex pentru că sunt “prea grase”

de Antena3.ro    |    14 Mar 2011   •   16:15
Studiu: Jumătate din femei refuză să facă sex pentru că sunt “prea grase” Foto: examiner.com

Mai mult de jumătate din femei au recunoscut că se simt “prea grase” pentru a face  sex cu partenerii lor, conform unui sondaj, citat de Daily Mail.

 Astfel, 52% din femeile intervievate au spus că lipsa de încredere în corpul lor le face reticente la actul intim. Un procent şi mai mare dau vina pe oboseală pentru lipsa nopţilor de pasiune.

Experţii susţin că multe femei suferă de o combinaţie între oboseală şi aşteptări nerealiste legate de imaginea lor şi foarte multă muncă.  Aceştia au avertizat că relaţiile au de suferit în urma acestui fapt.

Un studiu făcut pe 4.000 de persoane a arătat că 29% din femei evită sexul pentru că se simt grase şi 23% pentru că sunt prea ruşinoase.

Cifrele pentru bărbaţi, în schimb, sunt mult mai mici, mai exact 8% pentru cei ce se simt prea graşi şi 11%, respectiv, pentru cei ce sunt foarte ruşinoşi.

Dar, în urma sondajului, se demonstrează că cel mai mare inamic al pasiunii este oboseala, un procent de 72% din femei folosind acest motiv pentru a evita actual sexual. Oboseala este urmată de probleme de sănătate şi stres.

x close