Studiu: Mersul sexy poate fi înşelător

08 Noi 2007   •   12:35
Studiu: Mersul sexy poate fi înşelător
O femeie al cărei mers atrage privirile bărbaţilor este mai puţin susceptibilă de a fi în perioada de ovulaţie, potrivit unui studiu care subliniazã complexitatea semnalelor sexuale emise de populaţia feminină. Cercetători canadieni de la Queen's University din Ontario au filmat femei voluntare pentru experiment, ale căror haine conţineau senzori la nivelul şoldurilor şi picioarelor pentru a li se analiza mai bine mersul, potrivit revistei britanice „New Scientist”.

Femeile au fost supuse şi unui test de salivă pentru a li se măsura nivelul de hormoni. Concluzia a fost că femeile în perioada cea mai fertilã a ciclului nu au un mers prea lasciv.
În ceea ce-i priveşte pe bărbaţii voluntari desemnaţi să indice femeile cu alura cea mai atrăgătoare, ei le-au ales sistematic pe cele care erau în perioada cea mai puţin fertilă a ciclului.
Acest studiu pare să le contrazică pe altele recente, potrivit cărora bărbaţii sunt mai atraşi de femei în perioada de ovulaţie. Un studiu american afirma astfel că dansatoarele de strip-tease obţin mai mulţi bani în această perioadă.

Rompres

Parteneri
x close