SUA. Pedeapsă pentru doi minori care au atacat o femeie: să îşi ceara scuze pe YouTube

12 Iun 2008   •   17:46
SUA. Pedeapsă pentru doi minori care au atacat o femeie: să îşi ceara scuze pe YouTube
Un judecător american s-a folosit de site-ul american YouTube pentru a pedepsi doi adolesecenţi care au atacat un angajat al unui fast-food, aruncând cu o cutie de suc în aceasta. Cei doi au atacat-o pe Jessica Cepoins, angajată a lanţului de fast-food-uri Taco Bell, din Florida, aruncând în ea, dintr-o maşină aflată în mers, o cutie de suc. La puţin timp după, ei au postat pe YouTube filmuleţul evenimentului, fapt care a dus la demascarea lor. Cepoins a reuşit să afle numele şi numerele de telefon ale băieţilor, de pe site-ul MySpace.

Adolescenţii de 16 şi respectiv 15 ani au fost astfel acuzaţi de acte de violenţă. Un judecător a hotărât ca, drept pedeapsă, cei doi să facă un filmuleţ în care să îşi ceară scuze, şi să îl posteze pe acelaşi site. De asemenea, ei vor trebui să scrie un text în care să îşi ceară scuze şi să lucreze 100 de ore în folosul comunităţii.

Judecătorul şi procurorii care au luat aceastpă decizie au declarat că cei doi vor servi drept exemplu. „Trebuie să postaţi pe internet scuzele voastre, pentru ca cei ca voi să vadă consecinţele” li s-a spus celor doi acuzaţi.

Antena3.ro

x close