SUA. Un ziar local din Pennsylvania a publicat un anunţ pentru asasinarea lui Obama

30 Mai 2009   •   17:48
SUA. Un ziar local din Pennsylvania a publicat un anunţ pentru asasinarea lui Obama Obama
Un cotidian local din statul american Pennsylvania şi-a cerut scuze vineri pentru publicarea unui anunţ care instiga la asasinarea lui Barack Obama. The Warren Times Observer, care are un tiraj de 11.000 de exemplare, a publicat joi un material promoţional, care a fost însă retras imediat ce eroarea a fost descoperită de managerul său. În materialul cu pricina apărea fraza ?Fie ca Obama să calce pe urmele lui Lincoln, Garfield, McKinley şi Kennedy?, toate numele citate fiind ale unor foşti preşedinţi americani, care au murit asasinaţi.

John Elchert, editorul ziarului, a refuzat să facă public numele persoanei care a solicitat publicarea materialul promoţional şi a precizat că a redirecţionat cazul către poliţia locală, care a alertat Serviciile Secrete. Elchert a explicat că reprezentantul ziarului care a preluat materialul nu a făcut nici o conexiune între cei patru foşti preşedinţi americani, şi a publicat textul din greşală, fără să fie conştient de aluzie, precizează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Serviciilor Secrete, jim Mackin, a declarat că persoana care a plătit pentru publicarea materialului a fost identificată, iar cazul este tratat extrem de serios. ?Nu ne permitem luxul să procedăm altfel?, a adăugat el.

Antena3.ro

Parteneri
x close