Suedia. Parlamentul sesizat pentru că un băieţel nu a invitat doi colegi la aniversarea sa

30 Iun 2008   •   15:18
Suedia. Parlamentul sesizat pentru că un băieţel nu a invitat doi colegi la aniversarea sa
Parlamentul suedez a primit o plângere mai puţin obişnuită zilele trecute, după ce tatăl unui băieţel în vârstă de opt ani s-a plâns unui reprezentant local că invitaţiile la ziua fiului său au fost confiscate la şcoală. Potrivit acestuia, fiul său a împărţit invitaţii la petrecerea de ziua lui, colegilor din clasă, omiţând pe doi dintre aceştia. Potrivit reprezentanţilor şcolii din oraşul Lund, din sudul Suediei, care au adresat la rândul lor o plângere parlamentului, băieţelul a încălcat drepturile copilului atunci când i-a lăsat pe cei doi colegi pe dinafară.

Un reprezentat al şcolii a afirmat că dacă invitaţiile la o petrecere de acest gen sunt împărţite în şcoală, atunci trebuie să se asigure că nu există nicioun fel de discriminare. Profesorul care a sesizat incidentul a confiscat invitaţiile şi a alertat conducerea şcolii.

Tatăl copilului a afirmat că cei doi colegi nu fuseseră invitaţi deoarece nici ei, la rândul lor, nu îl invitaseră pe fiul său la aniversările lor. El a mai spus că băiatul afost foarte afectat de întregul incident.

Un verdict în această situaţie va fi dat cel mai probabil în septembrie, după ce tema va fi dezbătută în Parlament.

Antena3.ro

x close