Top 10. Ce să nu cumperi de la second hand

02 Sep 2007   •   20:36
Top 10. Ce să nu cumperi de la second hand
Sunt prea sărac, să-mi cumpăr lucruri ieftine. Aşa sună o vorbă românească, pe care englezii au tradus-o într-un top - clasamentul celor 10 lucruri, pe care nu e bine niciodată să le cumperi la mâna a doua. Chiar dacă la second-hand sunt cu mult mai ieftine. Mulţi sunt atraşi de chilipiruri, puţini sunt conştienţi de riscurile lor. Astfel de produse nu au nicio garanţie iar perioada lor de viaţă este mult mai scurtă. Cea mai mare problemă constă în faptul că de multe ori reparaţia costă mai mult decât produsul.

Top 10 al lucrurilor ce niciodată nu trebuie cumpărate la mâna a doua începe cu aparatele de filmat. E greu să-ţi dai seama ce probleme au pe dinăuntru, chiar şi atunci când pe dinafară arată impecabil. Pe listă sunt şi laptopurile, dar şi plasmele. Şansele să scăpaţi, loviţi sau să vărsaţi cafea pe un laptop sunt prea mari ca să riscaţi să nu aveţi garanţie. Nici DVD-playerele la mâna a doua nu sunt o afacere mai ales dacă ţii cont că tehnologia avansează rapid şi costurile scad frecvent.

Topul contiună cu aspiratoarele. Le cumperi la mâna a doua doar atunci când eşti suficient de îndemânatic să le repari singur. Scaunele de maşină pentru copii sunt şi ele trecute pe listă. La fel şi pantofii, costumele de scafandru, căştile şi saltelele încheie lista.

Antena 3
Parteneri
x close