Tradiţii dureroase de Paşte: Filipinezii se autoflagelează pentru a-şi demonstra credinţa

10 Apr 2009   •   15:47
Tradiţii dureroase de Paşte: Filipinezii se autoflagelează pentru a-şi demonstra credinţa barbat crucificat
Tradiţii dureroase cu ocazia Paştelui Catolic. În fiecare an, în Vinerea Mare, filipinezii ies pe străzi şi se biciuiesc pentru a-şi aminti de suferinţele prin care a trecut Mântuitorul Isus Hristos. Alţii, mai curajoşi, sunt răstigniţi pentru a demonstra credinţa pe care o poartă în suflet.

Bărbaţii din nordul ţării au început ritualul încă de dimineaţă. S-au adunat în şir indian şi au început să se biciuiască până le-a dat sângele. Oamenii spun că numai aşa pot apoi să se bucure de sărbătoarea Învierii Mântuitorului. Filipinezii au organizat chiar şi un scenariu după răstignirea lui Hristos.

?De când am început să mă ofer voluntar pentru crucificare, familia mea s-a schimbat. Am reuşit să-mi constuiesc o casă şi să-mi cumpăr o maşină şi o tricicletă. Această jertfă s-a transformat într-o binecuvântare?, spune unul dintre participanţii la ritual.

Turiştii australieni şi europeni sunt uimiţi de sacrificiul filipinezilor şi imortalizează momentul cu ajutorul camerelor de luat vederi.

Alţii spun că ar fi dispuşi să automutileze cu biciul de bambus, pentru a demonstra credinţa lor. ?Sunt curios şi vreau să ştiu cum este. Sunt foarte interesat de credinţa şi devotamentul oamenilor de aici, aşa că vreau să ştiu cum este.?
Liderii religioşi din Filipine se opun cu vehemenţă acestui ritual.

Antena3.ro
Parteneri
x close