x close

Transpiraţia? transformată în curent electric

06 Mar 2007   •   08:42
Transpiraţia? transformată în curent electric
Vă petreceţi timpul liber transpirând intens în sala de fitness? V-aţi gândit vreodată că acea energie ar putea fi utilizată şi în alte scopuri? Dacă da, aflaţi că, în curând, caloriile consumate în timp ce faceţi mişcare ar putea fi convertite în lumină. Un club de fitness din Hong Kong - relatează site-ul Nature - a decis deja să folosească energie electrică produsă prin mijloace ecologice: aparatele, bicicletele şi steperele sale au fost conectate la sistemul de iluminare al clădirii. Prin urmare, clienţii vor şti că energia pe care o consumă este folosită în scopuri nobile, în timp ce clubul de fitness va avea costuri reduse la energia electrică.

Marile companii de electricitate nu au, însă, motive serioase pentru a fi îngrijorate. Deocamdată. Când toate cele 13 biciclete ale sălii de fitness sunt pedalate cu intensitate, energia emisă poate fi folosită la aprinderea a doar câteva becuri de cel mult 60 de waţi. Apoi, chiar dacă ar fi folosite în continuu, 10 ore pe zi, amortizarea investiţiei de 15.000 de dolari s-ar produce abia după 82 de ani.

Clienţii clubului cred însă că noul sistem îi ajută să fie mai motivaţi, mai ales că sala este plină cu mesaje de genul ?Lumina vine de la tine?.

Rompres

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati