Trupul unui turist dispărut în Caraiman acum şase luni, dezgropat de furtună (VIDEO)

03 Iun 2009   •   22:21
Trupul unui turist dispărut în Caraiman acum şase luni, dezgropat de furtună (VIDEO) Turist

Trupul unui turist dispărut pe Valea Caraiman în urmă cu o jumătate de an a fost adus la poalele muntelui de urgia de marţi seară. Îl căutaseră până şi specialiştii SRI, dar fără succes. Furtuna de marţi le-a adus părinţilor lui împăcarea de care aveau nevoie. Tânăra care era cu el e încă îngropată în munţi.

Spălat de apele unui pârâu de pe Valea Caraiman, Andrei Jora, de 24 de ani, s-a întors la oameni. A fost eliberat de natura care l-a ţinut prizonier mai bine de jumătate de an. I-a dat înapoi până şi rucsacul.

Un turist a observat cadavrul şi i-a chemat pe salvamontişti. Nu au reuşit să-l găsească la timp. Acum, erau nevoiţi să-i poarte trupul pe braţe.

Pe 22 noiembrie, Andrei Jora a plecat pe munte cu prietena sa, Ana Maria Coman. Aveau o pasiune comună: muntele. Şi-au lăsat maşina la telecabină, la Buşteni şi au pornit spre Babele. Au fost surpinşi de o avalanşă şi îngropaţi în zăpadă.

Căutările s-au lovit mereu de furia iernii. A venit şi SRI-ul să-i caute. Nu au avut aparatura care să poată detecta mobilul băiatului, singurul semnal care-i putea salva. A fost chemată o echipă de specialişti din Austria. Nici ei şi nici recompensa ofertită de tatăl disperat nu au scos trupul de sub nămeţi.

Furtuna de marţi noapte a dat, însă, răspunsul enigmei lui Andrei.Observator

Parteneri
x close