Ultima supravieţuitoare de pe Titanic îşi vinde amintirile pentru a se putea întreţine

17 Oct 2008   •   14:24
Ultima supravieţuitoare de pe Titanic îşi vinde amintirile pentru a se putea întreţine
Millvina Dean avea numai două luni când a fost salvată de pe celebrul vas Titanic. Acum, la vârsta de 96 de ani, ultima supravieţiutoare de pe Titanic intenţionează să vândă suvenirurile de pe vas. Are nevoie de bani pentru a se întreţine.
În aprilie 1912, Milvina Dean, atunci în vârstă de numai două luni, a fost salvată de pe vasul Titanic împreună cu fratele şi mama sa. Potrivit Yahoo News, aceştia au fost duşi la New York unde li s-a dat o valiză din împletitură de răchită care conţinea câteva haine vechi donate de locuitorii New York-ului. Acum, Milvina Dean încearcă să vândă această valiză şi alte suveniruri de pe Titanic pentru a-şi putea plăti facturile de la casa de bătrâni la care stă. Acestea vor fi licitate sâmbătă în localitatea Devizes din vestul Marii Britanii, iar preţul estimat este de 5.200 de lire sterline.
Din cauza unui accident în care şi-a fracturat ambele şolduri, bătrâna locuieşte de doi ani la o casă de bătrâni din Southampton. "Nu mai pot să locuiesc în propria mea casă. Sunt nevoită să-mi vând amintirile pentru că nu am cu ce să plătesc facturile de la casa de bătrâni. Voi vinde orice obiect care mi-ar putea aduce un ban în plus." a declarat bătrâna.
O săptămână la Woodsland Ridge, azilul de bătrâni la care locuieşte femeia, costă nu mai puţin de 1.550 de lire sterline. Casele de bătrâni private din Marea Britanie sunt costisitoare dar oferă condiţii mult mai bune decât cele de stat. Bătrânii dorm în camere separate care sunt dotate cu televizoare.
Antena3.ro

x close