Un agricultor a fost condamnat la închisoare cu executare, după moartea unor albine

de S.T.    |    26 Sep 2018   •   19:22
Un agricultor a fost condamnat la închisoare cu executare, după moartea unor albine

Un agricultor austriac a fost condamnat miercuri la patru luni de închisoare cu executare - o pedeapsă rar întâlnită în astfel de cazuri - pentru faptul că a folosit în mod ilegal un insecticid care a determinat moartea a zeci de stupi ai apicultorilor din zonele învecinate, informează AFP.

Acel producător de fructe şi-a stropit livezile cu Clorpirifos, un insecticid foarte puternic, într-o perioadă în care pomii fructiferi erau încă înfloriţi şi atrăgeau multe albine. O astfel de acţiune este interzisă prin lege. Albinele din aproximativ 50 de stupi din acea regiune au murit.

Tribunalul din Klagenfurt, oraş din sudul Austriei, l-a găsit vinovat la acuzaţia de „atingeri deliberate aduse mediului înconjurător” şi a subliniat că acel agricultor, care participa cu regularitate la cursuri de formare profesională, a acţionat în deplină cunoştinţă de cauză.

Acuzatul, un bărbat de 47 de ani, stabilit în regiunea Lavanttal, a fost condamnat la 12 luni de închisoare, din care patru luni cu executare. El a anunţat deja că va face recurs.
 

x close