Un austriac vrea să sară cu paraşuta de la 36.000 de metri (VIDEO)

18 Mai 2010   •   23:35
Un austriac vrea să sară cu paraşuta de la 36.000 de metri (VIDEO)

Are un palmares impresionant în care se numără fapte ce sfidează moartea şi aterizări spectaculoase şi vrea să bată un nou record. Vorbim despre austriacul Felix Baumgardner care se pregăteşte pentru aventura vieţii sale. Va sări cu paraşuta de la 36.000 de metri altitudine.

Nimic nu este prea mult pentru austriacul denumit, pe bună dreptate, "neînfricatul" Felix. În 2007 el a sărit în gol de pe statuia lui Iisus Mântuitorul din Rio de Janeiro. Mai exact de la 30 de metri înălţime.

O săritură pe cât de spectaculoasă, pe atât de periculoasă. Dar nu şi singura. Felix Baumgartner a devenit primul om care a sărit de pe turnurile Petronas din Malaezia şi a traversat Canalul Mânecii, după ce s-a aruncat din avion cu o pereche de aripi din fibră de carbon.

Iar acum, "Zeul Cerurilor" se pregăteşte să-şi sfideze încă o dată limitele. Mai exact, austriacul vrea să sară cu paraşuta de la 36 de kilometri altitudine. Din stratosferă.

"Singura posibilitate să ajung la 36.000 de metri este într-un balon cu heliu. Voi sta într-o capsulă presurizată, îmbrăcat cu acest costum după care, la o anumită altitudine, o să ies. Apoi, în 30 de secunde, voi atinge viteza supersonică", a spus acesta.

Dacă va reuşi, Felix Baumgardner va bate recordul mondial stabilit în 1960 de un fost pilot american. Joseph Kittinger a sărit de la 31.363 de metri altitudine, iar de atunci nimeni nu a reuşit nici măcar să se apropie de performanţa sa.Observator


x close