Un băiat de 12 ani a murit pentru că a folosit prea mult deodorant

24 Noi 2008   •   23:06
Un băiat de 12 ani a murit pentru că a folosit prea mult deodorant

Un băiat de 12 ani a murit după ce a folosit prea mult deodorant. Aceasta este concluzia unui medic legist din Marea Britanie care a efectuat autopsia copilului, anunţă Fox News. Daniel Hurley a decedat în ianuarie, în baia casei unde locuia, din Derbyshire, după ce a utilizat deodorantul Lynx. Se pare că un "agent volatil" din deodorant a afectat ritmul cardiac al băiatului.
Acesta a fost internat în spital după incident şi a decedat cinci zile mai târziu din cauza unei aritmii cardiace, potrivit raportului medicului legist. Robert Hurley, tatăl băiatului, i-a spus acestuia că era un băiat sănătos.
În acelaşi timp, acesta se mândrea cu aspectul său şi obişnuia să folosească mai multe produse cosmetice printre care gelul de păr şi deodorantul, cu care se dădea nu numai pe corp ci şi pe haine.
"Deodorantul nu a fost folosit în conformitate cu instrucţiunile. Când este utilizat normal nu ar trebuie să constituie o problemă. Dar dacă te închizi într-o cameră, ai o afecţiune şi foloseşti prea mult, bineînţeles că poţi avea probleme", a declarat Kerrie Ross, preşedinta Clean Air Society.
Medicul legist a declarat că moartea lui Daniel se datorează deodorantului dar şi faptului că acesta a fost folosit într-un spaţiu restrâns. Decesul său a fost precedat de un incident care a avut loc cu câteva săptămâni în urmă, când băiatul a leşinat în baie, dar şi-a revenit destul de repede.
Antena3.ro

x close