x close

Un bărbat a folosit o bucată de stâncă pe post de opritor de ușă ani de zile. Observația unei românce după ce a văzut piatra îi va aduce acum 100.000 dolari

14 Oct 2018   •   12:30
Un bărbat a folosit o bucată de stâncă pe post de opritor de ușă ani de zile. Observația unei românce după ce a văzut piatra îi va aduce acum 100.000 dolari Foto: Pixabay.com

Timp de 30 de ani un bărbat din Michigan, SUA, a folosit o bucată dintr-o stâncă pe post de opritor de ușă. Abia când un meteor a fost expus in Michigan acesta și-a dat seama de asemănărea izbitoare dintre opritorul său de ușă și bucata de meteorit. 

Bărbatul a dus bucata la centrul de geologie din Michigan unde o româncă, Monaliza Sirbescu, geologist, i-a dat o veste miunată: bucata folosită pe post de opritor de ușă era într-adevăr o bucată de meteor care valorează în jur de 100.000$. Conform investigațiilor ulterioare, meteorul este făcut din 88,5% oțel și 11,5 % nichel. Bucata va continua să fie analizată de către experți, iar în cazul în care conține elemente rare valoarea sa va crește cu mult peste suma de 100.000$. 

Momentan, mai multe muzee și-au declarat interesul de a cumpăra meteorul. 

Acest caz este unul dintre puținele în care o bucată de piatră se dovedește a fi într-adevăr un meteor. Multe persoane speră ca pietrele negre găsite să fie provenite din spațiu, însă asta se întâmplă destul de rar. O modalitate bună de a detecta un meteorit este cu un magnet, deoarece aceștia vor fi de cele mai multe ori atrași de un magnet spre deosebire de pietrele pământești. 

Sursă: Tech Times
 

Citeşte mai multe despre:

romanca
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati